lørdag 10. april 2010

Lørdag 10.april - Reisedag

Kl. 05.15 var det oppmøtet på Flesland. Til Arnes store overraskelse var alle svært presise i dag. Til og med trønderen (dvs undertegnede) var der før tiden. Trønderen kjørte samme taktikk som i fjor, dvs ingen søvn før avreise. Det skulle etterhvert vise seg å bli kostbart. I Amsterdam klarte han selvfølgelig å miste hjelmvesken med hjelm og briller. Ellers gikk turen uten dramatikk. Stemningen var høy, og veteranene (dvs de som har vært med både et og to år tidligere) fortalte villig vekk om opplevelser fra årene før. Selvfølgelig 5 km/t fortere og 5 grader brattere enn det som var realiteten, men hva gjør vel det.
Spenningen var stor da vi gikk ut av flyet i Bologna. Værmeldingene i forkant hadde vært dystre. I følge disse skulle det faktisk være bedre sykkelvær hjemme i  Bergen, enn her i vakre Italia. Men Italia skuffer sjeldent. Selv om det ikke var snakk om noe heteslag, måtte de fleste av med jakkene da vi forlot flyet. Temperatur måleren i bussen viste 21 grader. Deilig. Dette fikk en vær optimistisk sykkel entustiast til å glemme regnværet som var meldt til neste dag.
I år hadde vi valgt å ta buss direkte fra Bologna til Riccione (tidligere år hadde vi tatt flybuss og tog). Dette var definitivt et bedre alternativ. Buss turen tok ca 1,5 time (mot 4-5 timer tidligere). Ca kl. 13.30 ankom vi Belvedere Hotell, og alle fikk en varm velkomst av sjefen selv - Marina. Så ble det velkomst drink og lunch før utdelingen av sykler startet. Kl. 17.00 var det oppmøte utenfor hotellet for en liten test tur. Arne vår egen guide og tur arrangør viste vei. Ikke direkte blå himmel og sol, men det var nok sånn det føltes for de fleste. Selv ikke litt motvind la en demper på denne første forsmaken på hva uken kommer til å by på. Idyllen varte nesten helt hjem. Helt til vår kjære trønder fikk et lite ublidt møte med asfalten i en skarp sving. Dermed var årets første rose på låret et faktum. Det var heldigvis ikke snakk om noe fart (oljesøl i veien ... iallefall i følge han selv), og både sykkel og rytter kom godt i fra hendelsen.
Etter en kjapp dusj var det kanaper og snaks, før middagen sto for tur. De som har vært med tidligere vet hva dette betyr: En kulinarisk opplevelse av det sjeldne. Og Marina & Co skuffer ikke i år heller.
En litt dårlig nyhet (som Frank tar svært tungt) er at Felice har vært med i et velt ned fra San Marino, og brekt ribbebein og kravebein. Så "Racegroup" blir nok ikke helt det samme i år. Men ÅCK henger ikke med hode, og tar morgen dagen som den kommer. I morgen er den første store sykkeldagen, og vi gleder oss.

/Lasse

1 kommentar: