torsdag 15. april 2010

Torsdag 15.april - Dag 6

Race Tour
Arne S, Øystein, Sveinung, Frank, Arne N, Knut Roger, Geir og Bjarte(skribent)
En ny dag med strålende sol og fantastisk sykkelvær, og ny dag med Giuseppe Palumbo som leder for feltet. Avtalte rolig start for å få igang litt tunge bein og tempoet var svært rolig første timen. Turen gikk mot San Leo 915moh. Tempoet økte noe når oppstigningen startet og noen valgte å slippe seg litt ned for å spare litt på kreftene.

Fin tur mot toppen for de som hadde gode bein.













Samling på toppen med rolig nedkjøring til kaffepause og en matbit.
Etter matpause hadde Giuseppe, vår Belgiske og Engelske venner lyst å dra tilbake til hotellet, men Åsane gjengen hadde ønske om å kjøre innom San Marino. Arne S. påtok seg ansvaret med å finne vei og med unntak av enn litt ivrig undertegnende i en nedoverkjøring gikk dette svært bra.
Turen opp mot San Marino gikk i bedagelig tempo
og gjengen på 8 rytterer klatert sakte men sikkert
mot toppen. Etter litt mat og drikke ble det vurdert hva som var letteste vei tilbake til hotellet og det ble fort enighet om valgte rute som viste seg å være en fin tur etter 14km sammenhengende nedstigning fra toppen. Til Bjarte sin store glede var det en stigning på 12% langs valgte rute.



Gjengen samlet utenfor bakeriet i San Marino


Hjemme etter 6t hvorav 5t på sykkelsetet med tilbakelagte 110km og 2000hm...

Bjarte R


Road Tour

Deltakere: Siv, Rune S. Olsen, Lasse, Rune F, Arild N, Trond Boonen og Øyvinn

Nok en dag våknet vi til blå himmel og sol, avgang fra hotellet var kl 09:45 og vi var alle klar for en restitusjons tur for noen av oss, etter en tøff uke med racing gjengen. Vi rullet ut fra hotellet mot San Giovanni ca 15 km, der begynte første stigning mot San Felice 5 km lang og 8% stigning, Arild begynte kjøret i første bakke men Siv tok opp jakten med sitt lette tråkk og seig forbi når det nærmet seg toppen. Like bak  kom "klatre Olsen" og blåste forbi begge med tunge tråkk, og ikke nok med det, på toppen i byen San Felice sto "klatre Olsen" og plystret en liten trudelutt!! Litt nedoverbakke og deretter mer oppoverbakke mot byen Taveleto, der vannflaskene ble fylt opp og en liten hvil etter de "seige" bakkene. Deretter gikk det fort nedover og så bortover en åsrygg med en aldeles kjempe utsikt i "alle" retninger, før vi igjen startet på en ny bakke, denne gang 4 km opp til "fjellet" Monte Grimano- 625 m.o.h. Vi så klippen i San Marino i det fjerne, og opp der skulle vi til dagens lunsj.















Amerikanerne og engelskmennene som var med oss peste tungt da de så hvor langt det var igjen! Vi klatret videre de siste bakkene opp mot borgen i San Marino, og i de siste kneikene så delte Arild og "klatre Olsen" en boks Redbull for å ha litt "saft" i beina det siste metrene opp mot borgen. Vi syklet helt opp til toppen av borgen, og der var det "svart" av turister som alle skulle se på den fantastiske utsikten. Vi bestilte kaffe, cola og andre forfriskninger på en kafè på toppen. Solen skinte og hele gruppen var storfornøyd med å ha klatret opp ca., 1300 høydemeter hittil på dagens tur.

Etter kaffe stoppet bar det ned fra fjellet i fint driv i de krappe svingene. Nede på slettene ble det kjørt friskt, og The Green Machine og Astrik toget etablerte en rulle som "svei" av gårde i 45-50 km/t. Dette til stor begreistring for amerikanerne og engelskmennene som valgte å ligge på "halen" og bli dradd med i dragsuget fra "fartsmaskinen".

Da vi nærmet oss Riccione så måtte Lasse teste bakkespurt egenskapene sine, og han dro av gårde over en liten bakketopp med Arild hakk i hel. Puff sa det og bakdekket til Lasse punkterte. Etter en liten stopp, så fortsatte utlendingene og Siv som hadde bestilt masasjetime tilbake til hotellet, mens Åsane gjengen Astrik gutta ventet solidarisk mens dekket ble skiftet. Vi rullet rolig tilbake til hotellet og var tilbake i det lunsjen var servert. Topp dag med fine veier i spennende natur.





Fakta:
lengde 92 km
høydemeter: 1415
snittfart 25 km/t
totaltid: 5 timer 15 min.


Rune Folkestad/ Arild Næss

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar